Συνάντηση της Δευτεροβάθμιας «Δυναμικής Ένωσης» Κ.ΑΛ.Ο. Αττικής με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη.

Ουσιαστική και παραγωγική ήταν η συνάντηση της «Δυναμικής Ένωσης» , με τον Υπουργό Υ.ΝΑ.Ν.Π. και επιτελικούς συνεργάτες του.

Στο κέντρο ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης, δεξιά ο Πρόεδρος Θωμάς Σοπιλίδης και αριστερά ο γραμματέας της “Δυναμικής Ένωσης” Αλέξανδρος Μοζ

Ο κος Υπουργός, καίτοι άριστος γνώστης του πεδίου μας, απεδείχθη ότι ήταν πολύ δεκτικός στο να μας ενημερώσει περί των θεμάτων της Κοινωνικής Οικονομίας (ως τέως Υφυπουργός Εργασίας), ενημερώθηκε δε πλήρως για τις θέσεις και τις προτάσεις της «Δυναμικής Ένωσης» και του (υπό ίδρυση) Τριτοβαθμίου Όργανου Φορέων Κ.ΑΛ.Ο., περί των γενικότερων, αλλά και των ειδικότερων ζητημάτων που απασχολούν το οικοσύστημά μας και που άπτονται της ευθύνης και της αρμοδιότητας του εν λόγω υπουργείου, όπως –μεταξύ άλλων- το μεταφορικό ισοδύναμο.

Η συνάντηση, βάση της παραγωγικής ανταλλαγής γνωμών, απόψεων και θέσεων, ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία συνεννόηση και κατανόηση, με την κατεύθυνση -εκ μέρους του υπουργού αλλά και της «Δυναμικής Ένωσης», όλα τα συζητηθέντα ζητήματα να τύχουν περαιτέρω από κοινού επεξεργασίας προς άμεση διευθέτηση και επίλυση.

Σε συνέχεια της παραπάνω συνάντησης, σειρά έχει η πλήρης –πανελλαδική- ενεργοποίηση του πεδίου της Κοινωνικής Οικονομίας από τη βάση του, ώστε να επανεξεταστούν οι στρεβλώσεις και τα προβλήματα μας και να μετουσιωθούν μέσω των Δευτεροβάθμιων Ενώσεων και της Πανελλαδικής Ομάδας Εργασίας για την Κοινωνική Οικονομία, σε εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που θα κατατεθούν στους καθ΄ύλην αρμόδιους φορείς (Υπουργεία, Ο.Α.Ε.Δ, Κ.Ε.Δ.Ε., ΕΝ.Π.Ε. κ.α.)

Δημοσιεύθηκε στη Νέα