«Δυναμική» παρέμβαση για την διαμόρφωση του ΕΣΠΑ

«Δυναμικό» παρόν και διεισδυτική παρέμβαση, δια του προέδρου της Θωμά Σοπιλίδη, έκανε η «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Κ.ΑΛ.Ο.», κατά την διάρκεια των «Διευρυμένων Περιφερειακών Διάλογων», εν όψει της κατάρτισης του ‘ΕΣΠΑ 2021-2027’, η οποία εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα στις 25 του μηνός, στην έδρα του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στις εργασίες της εν λόγω ευρείας συσκέψεως η «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» ήταν ο μοναδικός δευτεροβάθμιος φορέας κοινωνικής οικονομίας, ο οποίος μάλιστα είχε λάβει θεσμική πρόσκληση από το, Υ.Να.Ν.Π.’, προκειμένου να συμμετάσχει συμβουλευτικά στην διαβούλευση αυτή.

Με τη συμμετοχή της στην εκδήλωση αυτή η «ΔΥΝΑΜΙΚΗ» μπόρεσε να προβάλει την εμπλοκή της ένωσης στην διευρυμένη δημόσια συζήτηση και γενικότερα στον δημόσιο διάλογο για την διαμόρφωση του ΕΣΠΑ και των περιφερειακών προγραμμάτων.

Επίσης, επετεύχθη η θεσμική προβολή της ένωσης, αλλά και η ανάδειξη της ανάγκης ύπαρξής της και προτρέποντας έτσι κι άλλες ΚΟΙΝΣΕΠ να συμμετάσχουν στις κατά τόπους ενώσεις ή να δημιουργήσουν μία, εν ει περιπτώσει δεν υφίσταται ήδη στην περιφέρειά τους.

Παράλληλα, αναδύθηκε η αδήριτη ανάγκη της συγκρότησης και τριτοβάθμιου οργάνου στον χώρο της ‘κοινωνικής οικονομίας’!

Απόσπασμα δηλώσεων του προέδρου της «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Κ.ΑΛ.Ο.», Θωμά Σοπιλίδη

Δημοσιεύθηκε στη Νέα